Καμπάνια Υποστήριξης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας στα πλαίσια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Το Κέντρο δια βίου Μάθησης, Easy Education με έδρα τη Βέροια, συμπληρώνοντας τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο της εκπαίδευσης (2008-2018) έγινε μέγας χορηγός της βραβευμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, μίας από τις πιο ενεργητικές και δημοφιλείς βιβλιοθήκες παγκοσμίως.

Για το έτος 2019, η εταιρία Easy Education, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στάθηκε αρωγός στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας χρηματοδοτώντας την κάλυψη σημαντικών λειτουργικών της αναγκών. Στις ιδιαίτερες ενέργειες που συνόδευσαν αυτή την προσφορά συγκαταλέχθηκαν η διανομή σελιδοδεικτών στους αναγνώστες και στους δανειστές τεκμηρίων της βιβλιοθήκης και η διάθεση κουπονιών έκπτωσης για προγράμματα πληροφορικής στα παιδιά που συμμετείχαν στο τμήμα της ρομποτικής (110).

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, αριθμεί περισσότερες από 34.000 μέλη και διαθέτει μία πλούσια συλλογή 150.000 τεκμηρίων. Αξιοποιώντας της δωρεά του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates αναβάθμισε τις υπηρεσίες της και δημιούργησε καινούργιες. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία.   eikona3

Το Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Easy Education, δέκα χρόνια τώρα, παρέχει ολοκληρωμένες και συνολικές λύσεις εκπαίδευσης με περισσότερα από 50 προγράμματα σπουδών προς επιλογή και αξιοποίηση. Από το 2008 έως σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 8.000 πολίτες κάτοικοι της Ημαθίας και περισσότεροι από 4.000 εκπαιδευόμενοι πανελλαδικά παρακολουθώντας προγράμματα e-learning.

Η καμπάνια υποστήριξης κορυφώθηκε με μία ημερίδα με θέμα «Δια βίου  Μάθηση Εξέλιξη & σύγχρονο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον». Η εκδήλωση πραγμτοποιήθηκε στη Βέροια (Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Βέροιας οδός Έλλης 8), το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ώρες 10π.μ. - 2μ.μ. , ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό. 

live-streaming-button.png

Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση της Υπεύθυνης Επικοινωνίας της Easy Education, Χάρις Πατσαβούρα, που επισήμανε ότι ο σκοπός της ημερίδας ήταν να μεταδοθεί η γνώση σε όλους ανεξαιρέτως με αφορμή τις συνεργασίες που έχει κάνει το ΚΔΒΜ Easy Education, με άξιους και μεταδοτικούς ανθρώπους ώστε να κατανοηθεί & να αξιοποιηθεί η έννοια της δια βίου μάθησης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα.   

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Αντώνη Γκαλίτσιου και του Ιδιοκτήτη των ΚΔΒΜ Easy Education, Νικόλαου Μουρτζίλα.

Στην ημερίδα μίλησαν οι παρακάτω ομιλητές αναπτύσσοντας τα σχετικά θέματα:

  • Μουρτζίλας Νικόλαος, Τι είναι η δια βίου Μάθηση και πως αυτή έχει διαμορφωθεί στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
  • Λάμψας Πέτρος, Ποιος είναι ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δια Βίου Μάθηση
  • Σταλίκας Αναστάσιος, Ποιος είναι ο ρόλος της Θετικής Ψυχολογίας στην εργασιακή μας ικανοποίηση και αποδοτικότητα. Σύγχρονες πρακτικές ανάπτυξης των θετικών μας συναισθημάτων.
  • Δημόπουλος Ανδρέας, Αξιοποίηση επιμορφώσεων για διασύνδεση με την αγορά εργασίας ή για στροφή σταδιοδρομίας.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού. Τη συζήτηση συντόνισε ο κύριος  Τροχόπουλος Γιάννης (τ. Διευθυντής και Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Program Director Athens2018).

Στο τέλος της ημερίδας, ο κύριος Μουρτζίλας Νικόλαος, δήλωσε:

32655781787 2f98f50a2a h«…Μετά τα θετικά σχόλια όλων των παρευρισκόμενων, είναι πλέον στα σχέδιά μας να  διοργανώνουμε εκδηλώσεις με παραπλήσια θεματολογία. Αισθανόμαστε ότι η μετάδοση γνώσης και η ανεύρεση λύσεων μέσω της δια βίου μάθησης αποτελούν πάντοτε καίρια θέματα και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό ισχύει για όλους όσοι θέλουν να εξελίσσονται και να προοδεύουν. Η δια βίου μάθηση αποτελεί ουσιαστικά την αποταμίευση της γνώσης, είναι το Ταμείο Γενεών και από αυτή την άποψη είναι πάντοτε ενδιαφέρον να μελετούμε και να συζητούμε τη θέση της στην εκάστοτε σημερινή πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας (εκπαιδευτικοί & εκπαιδευόμενοι, επαγγελματίες του τομέα υγείας και οικονομίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και της Εκκλησίας κ.ά.) και όσους παρακολούθησαν την ημερίδα μέσω διαδικτύου.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές για τις πλήρεις εισηγήσεις τους και τη διάθεσή τους να συνομιλήσουν με το κοινό.

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της Δημόσιας  Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για την πολύτιμη συνεργασία που αναπτύξαμε τους τελευταίους πέντε μήνες και την άψογη συνδιοργάνωση.

Μας τιμήσατε όλοι και αυτό μας επιβεβαιώνει ότι αξίζει που επιμένουμε  στο να αποδίδουμε τις πιο χρήσιμες και συμφέρουσες λύσεις σε όλους ανεξαιρέτως μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης».

 

 

Παρακολουθήστε την ημερίδα:

https://diavlos.grnet.gr/room/1602?eventid=5935&vod=6074_session

IMG 0643IMG 0525IMG 0541

IMG 0482IMG 0502IMG 0511IMG 0517IMG 0558IMG 0582

 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Στα πλαίσια της δεκαετούς, και πλέον, λειτουργίας μας, και έχοντας καθιερώσει τη θέση μας πανελλαδικά μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και εξ αποστάσεως, προσπαθούμε και διατηρούμε ισχυρό το αίσθημα της εταιρικής μας κοινωνικής ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούμε ετησίως άμεσες χορηγίες με οικονομική ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών, έμμεση ενίσχυση ιδρυμάτων με οργάνωση συγκέντρωσης πόρων και ανάληψη κάλυψης τακτικών αναγκών άλλων φορέων, όπως για παράδειγμα πολιτιστικών συλλόγων. 

Γνώμονας όλων των δράσεων μας είναι ένας: η προσφορά, για να είναι μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι προ πάντων ποιοτική, άρα να γίνεται με τρόπο διαφανή, ειλικρινή και φυσικά να καλύπτει κάποια ανάγκη, δηλαδή να ανταπαντά σε μία ζήτηση. Μόνον έτσι δύναται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και τελικά να επιτελέσει τον σκοπό της, κινητοποιώντας παράλληλα και άλλους να πράξουν ομοίως.


Website https://www.easy-education.gr/

Facebook Page Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy education

Instagram @easyeducation.gr

http://www.libver.gr

 

DSC 0015