Το θεσμικό πλαίσιο στον κλάδο του τουρισμού, τουριστική και ξενοδοχειακή νομοθεσία

Διάρκεια 300 ώρες, 3 μήνες

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Easy-Education, αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων / Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), με αριθμό αδειοδότησης 192044348, διοργανώνει:

Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο ειδικευμένης επιμόρφωσης διάρκειας 300 ωρών, με σκοπό την εμπλουτισμένη εκπαίδευση επαγγελματιών του τουρισμού, ήδη & εν δυνάμει εργαζομένων στο κλάδο του τουρισμού, Νομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς σε θέματα τουριστικής νομοθεσίας.
Το σεμινάριο οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης παρακολούθησης ειδικευμένης επιμόρφωσης.

Γενικά, οι ευκαιρίες απασχόλησης & επένδυσης την επόμενη δεκαετία στον Ελληνικό τουρισμό (Πηγή:www.capital.gr)

Συνεχή άνοδο τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, τόσο σε επίπεδο συμβολής στο ΑΕΠ, όσο και στις επενδύσεις και την απασχόληση, προβλέπει για τον ελληνικό Τουρισμό η έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Στη μελέτη γίνεται εκτενής αναφορά για τις τουριστικές επιδόσεις της χώρας μας τη χρονιά που πέρασε, την πορεία του κλάδου το 2017, ενώ παράλληλα υπάρχουν ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε βάθος δεκαετίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του WTTC, το 2027 η τουριστική δραστηριότητα συνολικά θα συνεισφέρει το 23,8% του ΑΕΠ. Η γενική συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 6,9%, ενώ μέχρι το 2027 προβλέπεται άνοδος 4,6% σε ετήσια βάση, με τα συνολικά έσοδα από τον Τουρισμό να αγγίζουν τα 54,7 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η γενική συμβολή στην απασχόληση θα αυξηθεί κατά 6,3% το 2017 και κατά 3,4% ετησίως μέχρι το 2027 (1,273 εκατ. θέσεις εργασίας). Η άμεση συμβολή αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,9% το 2017 και κατά 2,9% ετησίως, στις 597 χιλ. θέσεις εργασίας σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Τουριστική έκρηξη για τα επόμενα δέκα χρόνια στην Ελλάδα

Παρόμοιο ρυθμό ακολουθούν και οι επενδύσεις στον τουριστικό χώρο. Πέρσι οι επενδύσεις που έγιναν έφτασαν τα 3,2 δισ. ευρώ, αποτελώντας το 15,7% του συνόλου στη χώρα. Το 2017 τα στοιχεία δείχνουν πως θα σημειωθεί περαιτέρω αύξηση 6,6%, και 5,1% ετησίως μέσα στην ερχόμενη 10ετία, φθάνοντας τα 5,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό 17,3% επί των συνολικών επενδύσεων.

ΣΧΗΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Ήδη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που αποτελεί τον "πυρήνα" των επαγγελματιών του χώρου, έχει προβλέψει ετήσια αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα κατά 9 εκατομμύρια μέχρι το 2021. Συγκεκριμένα, στη μελέτη της PwC εκτιμάται ότι οι αφίξεις θα ανέλθουν σε 34,8 εκατ. από το σύνολο των 26 εκατ. σήμερα (αεροπορικές, οδικές, κρουαζιέρες), ενώ τα άμεσα τουριστικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. από περίπου 14,7 δισ. ευρώ σήμερα.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού έρχεται να επιβεβαιώσει τις παραπάνω θετικές ενδείξεις για την πορεία του ελληνικού Τουρισμού, που αναπτύσσεται συνεχώς από το 2013. Φέτος μάλιστα η σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή σε επίπεδο επισκεπτών. Με βάση τις κρατήσεις από το εξωτερικό και τις διαθέσιμες θέσεις των αεροπορικών εταιριών, θα έχουμε 26 εκατ. επισκέπτες από 24,8 εκατ. που ήταν το 2016. Αν συνυπολογιστούν οι επιβάτες κρουαζιέρας, ο αριθμός αυτός εκτιμάται πως θα προσεγγίσει συνολικά τα 28 εκατ. Αντίστοιχα τα έσοδα θα κυμανθούν μεταξύ 14,2- 14,5 δισ. ευρώ.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

1.Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 216/2015 (ΦΕΚ Β-10) απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, άρθρο 7, στοιχείο 11.1 του πίνακα, μοριοδότησης ξενοδοχειακών μονάδων για την κατάταξη σε αστέρια, η επιμόρφωση τουλάχιστον ποσοστού 10% του προσωπικού σε ετήσια βάση σε θέματα που αφορούν τον Τουρισμό και την Ασφάλεια διάρκειας μεγαλύτερης των 20 ωρών δίνει 150 επιπλέον μόρια.

2.Αποτελεί ένα βασικό εργαλείο διαφοροποίησης & απόδειξης ειδικευμένων δεξιοτήτων για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον κλάδο του τουρισμού αποκτώντας πλέον των βασικών και εξειδικευμένες γνώσεις υποστηρίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας και θέτοντας τον εαυτό τους σε προτεραιότητα για την κάλυψη μιας θέσης εργασίας σε δομές παροχής τουριστικών προϊόντων.

3.Είναι το κλειδί, σε ήδη εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο, για τον επανασχεδιασμό και την ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων τους ή υποστηρίζοντας την μισθωτή θέση εργασίας.

4.Αποδίδει νέες ευκαιρίες ανεύρεσης πελατών σε νομικούς μέσω της ειδίκευσης για το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου στον κλάδο του τουρισμού.

5.Θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν για εργασία σε κοινωνικούς εταίρους (π.χ ΙΝΣΕΤΕ)

6.Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομίσθιων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) με Αρ. Πρωτ. 4259/221/01.09.2016

7.Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το ΦΕΚ 1961/30/06/2016 με τίτλο «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ».

8.Εξασφαλίζω ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, ΚΕΣ) για διδασκαλία σε αντίστοιχα προγράμματα σπουδών.

Κάντε κλικ ΕΔΩ και δηλώστε συμμετοχή

Το σεμινάριο απευθύνεται:

Σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
Σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού,
Σε νομικούς,
Οικονομολόγους,
Εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού,
Σε εν δυνάμει εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού
Τουριστικούς πράκτορες
Επιχειρηματίες
Επενδυτικούς συμβούλους
Καταναλωτές
Ξεναγούς
Μεσίτες
Πολίτες που θέλουν να προβούν με ασφάλεια σε βραχυχρόνια μίσθωση της κατοικίας τους
Σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε: ΣΔΕ, ΙΕΚ και Δομές Δια Βίου Μάθησης, σε αντίστοιχες ειδικότητες.


Κάντε κλικ ΕΔΩ και δηλώστε συμμετοχή.


Θεματικές ενότητες:

Εισαγωγικά για το χώρο του τουρισμού
Το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για τον τουρισμό
Εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές (Νομοθετικό πλαίσιο)
Τα δικαιώματα του επιβάτη
Ξενοδοχειακές μονάδες- Νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας
Ενοικιαζόμενα δωμάτια - Camping
Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων (Airbnb , booking κλπ)
Χρονομεριστική μίσθωση στον τουρισμό
Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές
Κανόνες δεοντολογίας εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού
Δικαιώματα καταναλωτών τουριστών
Τουριστικά πρακτορεία
Χιονοδρομικά Κέντρα
Ιαματικός τουρισμός
Ιατρικός τουρισμός
Μελέτες περίπτωσης – Μελέτη δικαστικών αποφάσεων – Παραδείγματα

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος:

Τσαλίδης Αντώνιος

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Υποψήφιος διδάκτορας Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κάτοχος Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Σύγχρονες Ιατρικές πράξεις: Δικαϊκή ρύθμιση και βιοηθική διάσταση» των Σχολών Νομικής, Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Θεολογίας του ΑΠΘ, με βαθμό «Άριστα».

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού δικαίου» της Νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με βαθμό «Άριστα».

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Είναι ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ιατρικού δικαίου και βιοηθικής του Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα νομικών συνεδρίων, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε ως εισηγητής σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες κυρίως σε θέματα βιοηθικής, ιατρικού δικαίου και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ, στο μητρώο εκπαιδευτών του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στο μητρώο του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση του ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ).

Επαγγελματική εμπειρία: Μάχιμη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Διδασκαλία νομικών μαθημάτων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού (Σ.Μ.Υ.), σε Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Επιμορφωτής σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε ερευνητής στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. με αντικείμενο την «Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και προστασία του εμβρύου in vitro» στο πλαίσιο της Δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ που συγχρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το ΕΣΠΑ.

Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά και πολύ καλά γερμανικά.

 

Τρόποι Εγγραφής

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής

Διαφάνεια1

Διαφάνεια222222

Διαφάνεια3333

Διαφάνεια4444

facebookΚάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook!  

Easy Education. Εδώ η εκπαίδευση δίνει λύσεις!

Tel. 23111 10186 (Δευ-Παρ 10.00-17.00)